Financial Planning

Sport Voetbalmagazine

Drie op vijf oftewel zestig procent van de profvoetballers uit de Engelse Premier League gaan failliet binnen de vijf jaar na hun carrière (bron: Sport/Voetbalmagazine). Ongelofelijke cijfers, zeker aangezien het hier gaat om echte grootverdieners. Hoe dit kan? Door een slechte omkadering, mislukte investeringen en een utopisch uitgavenpatroon tijdens de carrière.

- Sport Voetbalmagazine

Plannen van je sportcarrière

De rol van Sports&Advice

Met Sports&Advice willen we liever voorkomen dan genezen. Met onze tool voor financial planning helpen we jou als (top)sporter je leven beter plannen. Vragen als ‘wat moet ik maandelijks sparen’, ‘wat als mijn carrière vroeger eindigt dan voorzien’ of ‘wat na mijn sportcarrière’ worden vanaf nu concreet beantwoord. Wat we hiervoor nodig hebben? Een transparant beeld van jouw maandelijks inkomen en gewenste uitgavenpatroon.

financial planning

Afhankelijk van jouw netto maandelijkse inkomen als (top)sporter bekijken we samen met jou de verschillende scenario’s waarmee je tijdens je sportcarrière zoal te maken kan krijgen. Een zware blessure, het verbreken of voortijdig beëindigen van je contract of net een perfect voorzien einde van je sportcarrière. Wij brengen alles in kaart zodat je in elke situatie het overzicht behoudt over jouw financiële mogelijkheden. Wij bepalen samen met jou hoeveel je exact maandelijks dient te sparen om financiële zekerheid in te bouwen voor de rest van je leven.

Kortom, met Sports&Advice begeleiden we je niet alleen voor het plannen van je sportcarrière. We zorgen ook voor jouw carrière na de sport. Heb je geluk, dan zal je na je sportieve carrière misschien helemaal niet meer moeten werken om financieel rond te komen. Maar ook in het andere geval heb je geluk, want Sports&Advice bouwt voor jou een tweede carrière uit met het oog op een gezonde financiële toekomst!