WoodKid vzw en Sports&Advice hebben een samenwerkingsakkoord bereikt. Sinds 1 december werken beide partijen samen. Ultieme doel van deze samenwerking is om zoveel mogelijk kinderen aan te zetten tot buiten spelen. Een actievere en dus gezondere maatschappij is waar beide partners voor streven.

WoodKid is een vzw die werd opgericht met de bedoeling kinderen terug zin te geven om buiten te spelen. Dit doet WoodKid door het organiseren van avonturenkampen, verjaardagsfeestjes in thema of andere workshops. Doelpubliek zijn kinderen van 6 tot 15 jaar. “Kinderen zijn steeds meer aan het scherm gekluisterd. Onze missie is ze daar van wegtrekken en ze naar buiten lokken. Het probleem is echter dat kinderen vaak niet eens meer weten hoe ze zich buiten kunnen bezighouden. Of ouders vinden het te gevaarlijk dat hun kinderen buiten rondhangen. Met WoodKid bieden wij niet alleen een veilige accommodatie, we reiken ook ideeën aan waar kinderen thuis zelf mee aan de slag kunnen”, aldus Sven Benaets (bezieler achter WoodKid vzw).

Voor Sports&Advice voelde het meteen erg goed aan om met deze organisatie in zee te gaan. De onderhandelingen over een samenwerking liepen dan ook erg vlot. “Sports&Advice heeft op dit vlak een gedeelde missie met WoodKid. Zoals jullie weten verdient elke Sport Story volgens ons een eerlijke kans om gerealiseerd te worden. En dat begint al van jongs af aan. Een kind dat vrij kan bewegen zal zich sneller ontwikkelen en er een gezonder leven op na houden. Als een kind al op jonge leeftijd gestimuleerd wordt om buiten te spelen en te bewegen kan dat op latere leeftijd vruchten afwerpen”, beweert Joris Piette (Managing Director Sports&Advice).

Sinds 1 december hebben beide partijen dus de handen in elkaar geslagen. Sports&Advice staat WoodKid bij op het vlak van Marketing en Communicatie. Of we daardoor effectief meer kinderen in bomen zien klauteren de komende maanden? Dat zal ongetwijfeld nog blijken. Zelf ook benieuwd naar het verhaal van WoodKid? Volg ze dan zeker via Facebook of Instagram.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef jouw reactie