Kristof Grandsard, productiejaar 1987, droomde al van jongs af aan van een job waarin sport de rode draad zou zijn. Om zijn eigen Sport Story waar te maken trok Kristof naar de KUL. Toen Kristof in 2010 afstudeerde als Master Lichamelijke Opvoeding had hij geen enkel vermoeden dat hij anno 2018 als zelfstandige aan de slag zou zijn. Maar kijk, acht jaar later is het Kristof gelukt zijn grote droom waar te maken: een eigen zaak in de sportsector lanceren. Kristof is trotse eigenaar van het sportbedrijf Upgrade te Mol en de toekomst oogt rooskleurig. En dat dankt Kristof aan zijn eeuwige doorzettingsvermogen en ondernemingszin.

De gedroomde hal van Kristof

Frustratie als interim-leerkracht
Nadat Kristof in 2010 de schoolbanken achter zich liet kwam hij op 3 jaar tijd in maar liefst 9 verschillende scholen terecht in Mol en omstreken. Niet meteen waar Kristof op gehoopt had maar onvermijdelijk in het huidige systeem. Voor Kristof een periode zonder al te veel vooruitzicht, met weinig toekomstperspectief en vooral weinig voldoening. Dat bracht uiteraard veel frustratie met zich mee.

Zelfstandige in bijberoep
Na drie jaar in datzelfde stramien te hebben gezeten was voor Kristof de maat vol. In 2013 besloot hij als zelfstandige in bijberoep aan de slag te gaan. Hij begon als Personal Trainer. Eerst gaf hij enkele trainingen samen met zijn broer Robin voor de Obesitas Kliniek in Mol maar al gauw ontwikkelde Kristof een eigen visie. Hij begon steeds meer met Personal Training aan huis, in het park, in de bossen… En niet veel later in 2015 organiseerde Kristof zijn eerste Bootcamps, toegankelijk voor iedereen. Wat deze bootcamps van Kristof uniek maakt? Ze vinden altijd buiten plaats, weer of geen weer, zomer of winter. “Wij gaan het hele jaar door, tegen de koude kan je je perfect kleden en of je nu nat wordt van het zweet of van de regen, dat maakt uiteindelijk geen verschil.”

Fulltime ondernemer
Zo gebeurde het dat Kristof in 2015 het leven als leerkracht definitief achter zich kon laten. Hij werd fulltime zelfstandig ondernemer. Personal Training combineerde Kristof vanaf dan met het begeleiden van topondernemers. “Topondernemers zijn topsporters”, vindt Kristof. “Door ondernemers aan het bewegen te krijgen proberen we een dynamische, winnende attitude te activeren. De expansie van hun business volgt dan bij wijze van spreken vanzelf.” Aanvankelijk huurde Kristof voor zijn zelfstandige activiteit een kleine ruimte binnen Kinépraktijk Spectrum te Mol. “In dit zaaltje van hooguit twaalf vierkante meter is de droom echt beginnen leven: mijn eigen zaal met alle mogelijke faciliteiten. Die droom wilde ik echt waarmaken!”

En jawel hoor, niet veel later, op 27 januari 2017 opende Kristof zijn eigen zaal in de hallen waar vroeger nog ‘De Streekkrant’ van de drukpersen rolde. Kristof tekende de overeenkomst in november het jaar voordien en op slechts twee maanden tijd slaagde Kristof erin de zaal volledig om te bouwen tot volwaardige fitnesshal voor professionele Personal Training.

Groeipijnen
Of dit allemaal vlekkeloos is verlopen? “Natuurlijk was dit geen vanzelfsprekende weg om te volgen. Vooral geduldig zijn bleek voor mij heel moeilijk. Ik heb geleerd alles stap voor stap op te bouwen, jezelf niet voorbij te lopen en geen impulsieve beslissingen te nemen. De stress die ik had als leerkracht om telkens een nieuwe school te vinden was niets in vergelijking met de stress die je hebt als ondernemer. Elke maand moet er geld binnen komen om de volgende facturen te betalen. Maar toch is dit het soort stress dat me voldoening geeft en me elke dag opnieuw met de glimlach doet opstaan. Dat heb ik er graag voor over. Bovendien haal ik veel steun bij mij vriendin Jana. We zijn ruim 5 jaar samen en zij heeft het hele pad naar fulltime zelfstandig ondernemer van dichtbij meegemaakt. Als ondernemend persoon is het vaak moeilijk om af en toe op de rem te gaan staan maar met Jana (Business Controller voor Telenet) aan mijn zijde lukt dit aardig.”

Ook voor de toekomst heeft Kristof al heel wat plannen klaar. “We hebben nu een goed team en we willen graag uitbreiden. Een franchise-concept is mogelijk één van onze volgende stappen. Maar daar zal snel over gecommuniceerd worden zodra alles heel concreet is.”

Dromen, denken, durven, doen en doorzetten
Kristof heeft voor het lanceren van zijn Sport Story veel inspiratie gehaald bij Vic Swerts (Soudal). “Uit het boek van Vic (Dromen, denken, durven, doen en doorzetten) heb ik geleerd altijd door te zetten, ook als het wat minder vlot lijkt te gaan. Het belangrijkste is dat je je eigen ding doet, doe wat je altijd al hebt willen doen en blijf erin geloven. Gebruik je gezond boerenverstand en smijt geen geld door ramen en deuren. Dan kom je er wel. En als je dan alsnog faalt, heb je het tenminste geprobeerd.”

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply